Margret Coaching

Rouw en verlies

Counseling bij Margret

Motivate you to reach your full potential

Gesprekken, ondersteuning en begeleiding bij processen ontstaan uit rouw, verlies of afscheid enz.. Dit kan zijn door het overlijden van een dierbare, het verlies van gezondheid, verlies van een baan, een scheiding, een kind die het huis uit gaat, burn-out, of ziekte van een naaste…

We krijgen er allemaal mee te maken in het leven en het is heel fijn om er juist met een buiten-staander over te praten. Iemand die van een afstandje mee kan kijken, luisteren en die niet bevooroordeeld is.

Rouw, in elke vorm, is een emotionele reactie als gevolg van een verlies.

De intensiteit of duur van een rouwproces is voor iedereen verschillend en hangt af van waaruit het rouwproces ontstaat. Er zijn geen vaste richtlijnen en het is ook van te voren niet te zeggen hoe lang het rouwproces duurt. Wel is het zo dat een rouwproces in fases verloopt en ieder doorloopt dit proces op eigen manier en in eigen tempo.

Het is heel belangrijk om alle bijbehorende emoties zoals verdriet, boosheid, angst, schuldgevoelens enz te uiten zodat ze een plekje krijgen en er heling van het proces kan ontstaan. Worden deze emoties niet geuit dan kunnen ze vast gaan zitten in het lichaam wat onder andere fysieke klachten tot gevolg kan hebben.

Ik bied je graag een luisterend oor en ondersteun je graag in een wederzijds respectvol gesprek om te kijken wat nodig is voor verwerking zodat je de kracht hervindt om het leven weer aan te kunnen en stappen kunt zetten voor je toekomst en er weer plezier in krijgt

Warme groet, Margret!